• Home
  • Metode predare cursuri

Metode predare cursuri

Am dezvoltat de-a lungul timpului o metodă interactivă de predare, pe care o adaptam studentilor, astfel încât, indiferent de vârstă sau aptitudini, aceștia să-și însușească cu succes o limbă străină. Prin această metodă, procesul de învățare depășește stadiul de obligație, transformându-se în plăcere, curiozitate, implicare atât afectivă cât și competitivă.

Cursanții sunt mândri de evoluția lor, se simt apreciați, sprijiniți și ghidați de un profesor care știe să-i ajute să învețe din greșeli, să se pună în valoare și mai ales să transforme învățatul într-o activitate interesantă, amuzantă, plăcută, stimulatorie.

Principala preocupare a noastra în predarea limbilor străine este diversificarea activităţii didactice, pentru a-i face pe cursanți mai degrabă să comunice între ei decât să adreseze profesorului comentariile lor, profesorul jucând rolul de mediator.

Metoda de predare abordată de noi se bazează pe principiul că învăţarea unei limbi străine înseamnă a deprinde abilităţi de comunicare efectivă în afara clasei. Metoda a fost influenţată de schimbările survenite în modul de percepere a limbajului ca funcţie comunicativă: oamenii îl folosesc pentru a-şi exprima acordul, pentru a critica, a invita, a prezice, a cere, a face sugestii, etc.

Rolul principal al profesorului este acela de intermediar: el îi ajută şi îi motivează pe cursanţi să comunice efectiv într-o limbă străină. Tehnicile folosite sunt diverse, iar cele patru abilităţi ale limbii (ascultare, vorbire, citire, scriere) sunt dezvoltate simultan.

Invăţarea prin descoperire dirijată

– este o abordare în care profesorul sau autorul materialelor intervine în procesul de instruire și oferă cursanţilor posibilitatea de a se implica în mod creativ şi activ în procesul de învăţare.

Simularea sau jocul de rol

– este o altă extindere a metodei de învăţare prin comunicare şi implică interpretarea de către cursanţi a unui rol, într-o situaţie din viața reală în care trebuie să folosească limba străină.

Învățarea prin îndeplinirea unor sarcini

– pune accentul pe activităţile îndeplinite folosind limba-ţintă, plecând de la premisa că studentii asimilează cuvinte şi structuri noi când încearcă să se exprime sau să înţeleagă ce spun ceilalţi.

Noi credem că micile greşeli sunt parte a procesului învăţării, de aceea îi încurajăm pe cursanti să fie cutezători, să încerce să se exprime în limba străină studiată fără teamă, pe cât de mult posibil.

Cursanţii primesc feedback pozitiv pe toată desfăşurarea lecţiei, sunt apreciaţi şi răsplătiţi pentru fiecare reuşită.

Evaluarea continuă, precum şi testele periodice ori proiectele creative pe care le prezintă în faţa colegilor au un impact pozitiv asupra acestora, mărindu-le încrederea în sine.

Acest lucru conduce la rândul său la o creştere a dorinţei de a învăţa şi îmbunătăţeşte în cele din urmă performanța în toate competenţele.

Pentru a păstra intensă interacţiunea dintre profesor şi cursant grupele nu depăşesc un număr de 4 copii.

De asemenea îi încurajăm pe cei mici să înveţe unul de la celălalt, să se asculte cu atenţie şi să interacţioneze prin jocuri educative, competiţii, să poarte conversaţii.

Profesorul este un moderator, el proiectează cursul în funcţie de nivelul, vârsta, necesităţile şi particularităţile fiecărei grupe.

Pe lângă clasicele instrumente de educare (manuale de la edituri internaţionale de prestigiu, caietele elevului cu design foarte atractiv), profesorul creează fişe originale pentru fiecare lecţie, oferindu-le celor mici un sprijin real, perfect adaptat lor, iar părinţilor un instrument simplu prin care pot continua procesul de învăţare şi acasă.

Mai avem câțiva ași în mânecă, pentru un proces de învățare complet, integrat, pe care-l desfășurăm în mai multe direcții – vizuală, chinestezică, auditivă, artistică, logică, intrapersonală, interpersonală:

– Flashcards

– Cărţi ilustrate cu poveşti

– Mascote

– CD-uri video şi audio

– Jocuri educative

Cum va fi monotorizat progresul?

– Ne concentrăm atât pe cunoștințe practice, cât și pe cele care sunt cerute în cadrul examenelor pentru certificatele de limbă.

– Prin urmare, avem diverse forme de evaluare- portofolii și lucrări mai creative, care să pună în valoare întreaga pricepere a cursanților noștri, dar și teste periodice și evaluări sumative la sfârșit de an, pentru a ne asigura că suntem pe drumul cel bun.

– Mai mult, temele pentru acasă vor fi întotdeauna verificate, iar cursantul, indiferent de vârstă și de nivel, va primi feedback personalizat care să-l ajute să progreseze.

– Părinții vor fi în permanentă legătură pentru a discuta activitatea și progresul copilului.

Test gratuit pentru nivelul de engleza

Primul pas spre învățarea limbii engleze este aflarea nivelului real de cunoștințe.

Studentul va afla exact care sunt punctele sale forte, dar și aspectele pe care trebuie să le îmbunătățeasca pentru a deveni fluent în limba engleza sau italiana.

În cadrul testării, profesorul va observa și analiza un cadru larg de competențe socio-personale și va oferi un rezultat 100% obiectiv.

Cum se va face testarea

Testarea face to face ia forma unui dialog între candidat și profesor și este cel mai relevant tip de testare, deoarece profesorul are oportunitatea de a testa un set variat de noțuni gramaticale și de vocabular într-un timp scurt (în funcție de vârsta copilului – până la 25 de minute). Noțiunile care sunt testate au conținut gramatical și de vocabular, modalități de exprimare și înțelegere a unui text dat la prima vedere. Testarea poate avea loc online (prin intermediul platformei Zoom) sau fizic, fiind prilejul profesorului de a evalua și trăsăturile de caracter ale elevului, fiindu-i astfel facil să îl încadreze în grupa potrivită pentru elev și ca personalitate, nu doar pe baza cunoștințelor.

De ce face to face?

Un simplu test de plasament (test scris/grilă) nu este îndeajuns pentru a stabili nivelul de cunoștințe al unui cursant, întrucât testarea 1 la 1 (profesor-cursant) conține toate probele aferente abilităților unei limbi străine: scriere, citire, ascultare și vorbire. Studentul va lua parte la probe care includ: întrebări personalizate din diverse tematici, verificarea vocabularului general, citirea și înțelegerea unui text, ascultarea unui mesaj și oferirea de răspunsuri în funcție de informațiile transmise, noțiuni generale de gramatică, descrierea unei imagini date etc.
Pentru elev, în același timp, testarea nu este resimțită ca una clasică – implicand emoțiile unei testări scrise și timpul de așteptare relativ lung pentru primirea unui feedback, ci participă mai degrabă la o conversație cu tematici ce fac parte din viața lui de zi cu zi și pe care le poate aborda în stilul propriu, își poate exprima viziunea lui asupra lucrurilor care îl înconjoara.

Interacțiunea contează mult

În acest mod, cursantul va face cunostinta cu profesorul si poate vedea imediat cum i se potrivește metoda de interacțiune care îi va susține mai departe procesul de asimilare a limbii străine.

În funcție de rezultatul aferent testării, studentul este încadrat pe scala europeană de referință la un nivel din cele care urmează: (Pre) A1, A2, B1, B2, C1 sau C2 (A1 reprezentând nivelul de începător al limbii).

Putem demonstra că suntem cea mai bună alegere pentru copilul dvs. sau pentru orice student adult dornic sa invete cat mai bine o limba straina

E normal să-ți dorești ce-i mai bun pentru copilul tău. Știm asta și ne dorim să faci alegerea potrivită, însă ultimul cuvânt îi aparține celui mic. De aceea, îl invităm la o lecție gratuită, în cadrul căreia să ne cunoaștem și să punem bazele viitoarei prietenii. Important e să se simtă bine și să-i câștigăm încrederea, restul va veni de la sine.

In ideea de a ne cunoaste si a stabili niste reguli de lucru o lectie gratuita putem oferi si cursantului adult.

În această lectie gratuita pentru limba engleza sau italiana este inclusă și testarea copilului/cursantului adult, în urma căreia vom stabili nivelul și grupa în care poate fi încadrat. Apoi, dacă totul merge este in regula… ne apucăm de treabă!

Cursurile noastre sunt create pentru a fi relaxante şi distractive. Credem că într-o atmosferă prietenoasă înveţi mai mult! Lecţiile sunt amuzante şi interactive, cursantul fiind implicat pe tot parcursul orei.